Indoklás nélkül kirúgták a szentesi református iskola igazgatóját

HírKlikk 2024. január 7. 13:10 2024. jan. 7. 13:10

A szeged.hu információja szerint január 4-én indoklás nélkül visszahívták a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde éléről Karikó-Tóth Tibor igazgatót. Minderre a korábban elfogadott státusztörvény rendelkezései adtak lehetőséget a fenntartó Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériumának.

A státusztörvény értelmében az egyházi intézményekben nem kell indokolni a vezetői poszti kinevezés megszüntetését. Ez azt jelenti, hogy noha az állami intézményekben legalább van arra lehetőség, hogy pár napon belül kérjék az érintettek az indokok hivatalos dokumentálását, az egyházi fenntartásúaknál már nincs ilyen előírás.

Szentesen a szülők aláírásgyűjtésbe kezdtek az igazgató mellett, amit már aznap több százan írtak alá. El szeretnék érni, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület vegye át az iskola fenntartását a szentesi presbitériumtól. A petíciót már csaknem 800-an aláírták, noha az iskolának csak 423 tanulója van. Ebből arra lehet következtetni, hogy minden egyes diák családja tiltakozik a váratlan döntés ellen – írja a szegedi lap.

Forrás: szeged.hu