Iskolafelújítás helyett 1,67 milliárdot költenek elektromos autókra a tankerületek

HírKlikk 2023. november 3. 08:15 2023. nov. 3. 08:15

Nettó 1 milliárd 676 millió forint értékben szerezhet be a Klebelsberg Központ elektromos gépjárműveket és nem nyilvános használatú töltőberendezéseket. Ebből a pénzből Nissan Leaf és Nissan NV-200-asokat vesznek – tudta meg a 24.hu.

„A tankerületi központok részére összesen 126 járművet tervezünk beszerezni, az összeget másra nem lehet felhasználni. A beszerzés az energiahatékonyságot segíti, a régebbi típusú, nem gazdaságos, illetve a korábban bérelt gépjárműveket válthatják ki a tankerületek, hogy ezzel is a fenntartási, üzemeltetési költségek csökkenjenek” – írta a 24.hu kérdésére küldött válaszában a Klebelsberg Központ.

Ezt a támogatást még az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapták, deklaráltan az elektromobilitást segítő céllal.

Rákérdezett a lap arra, hogy miért volt indokolt ez a beszerzés, miközben a pénzhiány miatt számos iskola lepusztul, és a tanárok fizetésemelésére sem jut elég forrás.

Ezt a forrást nem lehet iskolák felújítására felhasználni – emelte ki válaszában a Klebelsberg Központ.

A megvenni tervezett gépjárművekből 47 kisteherautó lenne. „Ezek olyan tankerületekhez kerülnek, ahol nem állt rendelkezésre elegendő gépjármű a napi szintű szállítási, kisebb karbantartási és postázási feladatokhoz” – írták.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom