Ismét nyílik a Fertő tavi beruházás

HírKlikk 2023. október 28. 16:05 2023. okt. 28. 16:05

A projektet korábban menedzselő Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Kft. 2022 végén megszűnt, feladatait az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át.

Újra kiírta a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztésére vonatkozó tendert az Építési és közlekedési Minisztérium – írta meg az Átlátszó a közbeszerzési értesítő alapján.

Az évek óta húzódó beruházás lejárt építési engedélye helyett új engedélyt kért és kapott a tárca 2023 nyarán, és ebben még nagyobb terület beépítésére adtak lehetőséget, mint ami az eredeti tervekben szerepelt.

A két részből álló tenderen

a hajókikötő, csónak- és vitorláskikötő, a strand, a vitorlásklub, a belső út és parkoló, valamint a közművek, illetve a terület- és környezetrendezés, továbbá a tájépítés részeként az ökopark és szabadidőpark tervezési és kivitelezési feladatainak elvégzésére; és a fogadóépület, valamint az ökocentrum megvalósítására, tervezésére, kivitelezési feladatainak elvégzésére lehet jelentkezni.

A kiírás alapján a beruházással érintett teljes terület nem lett kisebb, a felhúzni szándékozott épületek száma viszont csökkent, szálloda pedig egyelőre nem épül. A nyertes kivitelezőnek a szerződés hatályba lépésétől számítva, 2,5 éve lesz a munkák elvégzésére.

A természetkárosítás miatt a helyi civil szervezetek hangosan tiltakoztak, de nemrég járt a parton az UNESCO-küldöttsége is, hogy megvizsgálja, megvonják-e a világörökségi státuszt a Fertő-tavi tájtól.

Forrás: atlatszo.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom