Ismét vesztett a Klubrádió a Médiatanács ellen

HírKlikk 2021. szeptember 28. 15:44 2021. szept. 28. 15:44

Kihirdette döntését a Kúria, a Klubrádió Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen, a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázat ügyében indított felülvizsgálati eljárásában – írja a Média1

A Fekete Ildikó, Remes Gábor és Varga Zs. András bírókból álló legfőbb bírói grémium helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék májusi ítéletét, amely kimondta, hogy a Klubrádió pályázati ajánlata nem felelt meg a pályázati kiírásnak és a médiatörvénynek, ezen kívül 700 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte az adót.

Az ítélet értelmében a Médiatanács jogszerűen nyilvánította érvénytelennek a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatot, illetve zárta ki a pályázatból akkor már csak egyedüliként résztvevő rádiós társaságot.

A Kúria szerint a felperes maga sem vitatta, hogy ténybeli hiányosságokat vétett pályázatában, márpedig a médiatörvény és a jog nem biztosít lehetőséget ara, hogy érvénytelenség esetén nem jogi szempontokat mérlegeljenek.

Például a Reggeli gyors című műsor ismétlésének megjelölt időtartam eltért a műsor eredeti hosszától, ahogy a Kovátsműhely is, ami csak akkor lehetséges, ha a műsort megvágják, szerkesztik, akkor viszont már nem tekinthető ismétlésnek.

A bíróság kiemelte, hogy a Klubrádió üzleti terve sem felelt meg az előírásoknak, az nem volt elfogadható. 

Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa már korábban jelezte: Alkotmánybírósághoz, és ha kell a strasbourgi nemzetközi bírósághoz is elmennek, hogy folytatni tudják a földfelszíni sugárzást a Budapest FM 92,9 MHz frekvencián.

Klubradio.hu-nak Arató András azt mondta: nem várt más döntést, Varga Zs. András végrehajtotta azt a párthatározatot, amelynek célja a Klubrádió elhallgattatása. A frekvenciát elvették, de a rádió továbbra is működik az interneten a hallgatók jóvoltából. A kúriai abszurd ítélet megerősítette azt, mekkora szükség van a Klubrádió működésére – tette hozzá a rádió elnöke.

Arató szerint belátható időn belül – legalábbis egy lehetséges rendszerváltásig – a Klubrádiónak nem lesz földi frekvenciája, de a rádió online hallgatható most is.

Forrás: media1.hu