Ittas fideszes plakáttépkedőket kapott el a rendőrség

Nagy András 2019. május 25. 11:56 2019. máj. 25. 11:56

Erős sztori jutott el a kampány véghajrájából a Hírklikkhez szombaton: a szocialisták győri elnökének elmondása szerint péntek éjjel az MSZP munkatársai plakáttépkedés közben tetten érték, majd összetűzésbe keveredtek a Fidesz öt helyi aktivistájával, akik közül legalább egy erősen ittasnak tűnt. A fideszes logóval felmatricázott autóban a kiérkező rendőrök végül 41 darab, oszlopokra szerelhető emeszpés táblát találtak.

A kormánypárti plakáttépő kommandó már-már akciófilmbe illő történetéről az MSZP győri szervezetének vezetője számolt be munkatársunknak szombat délelőtt. A történet Pollreisz Balázs emlékei szerint úgy kezdődött, hogy hölgy munkatársával járták a város utcáit, és szabályosan plakátoltak a villanyoszlopokra, amikor előbb csak azt vették észre, hogy a pár órával korábban kirakott táblák közül sok már nincs a helyén.

Később egy Fidesz-logós furgonra lettek figyelmesek, amely meglepetésükre megállt előttük, majd a kocsiból kiszálló egyik aktivista ragasztót kért tőlük. Erre az MSZP helyi elnöke egyrészt közölte, hogy ha a piros dzsekijére néz, láthatja, hogy „a másik csapatban játszik”, másfelől előbb talán adják vissza az oszlopokról leszaggatott plakátjaikat.

Az erősen ittasnak tűnő kormánypárti aktivista előbb értetlenségének adott hangot, hogy nem kap ragasztót, majd kijelentette, hogy esze ágában sincs visszaadni a táblástul letépkedett plakátokat. A fideszes beismerő vallomással felérő kijelentését követően Pollreisz rögtön rendőrt hívott, ez azonban már meghátrálásra késztette az addig bátornak tűnő társaság tagjait, akik közül egy másik tag már tagadni próbálta a rongálást.

Hogy a történet tényleg akciófilmesre sikerüljön, a kiérkező rendőrök láttán a furgon legénységének egyik fiatalabb tagja megpróbál a közeli bokrok felé futva kereket oldani, és csak az MSZP-elnök határozott „Azonnal álljon meg!” felkiáltása késztette a menekülés feladására. A fideszes aktivisták végül a rendőröknek is elismerték tettüket, mintegy 35 leszedett plakáttartót beismerve a hatóságoknak, akik a fideszes logóval felmatricázott furgon átkutatása során utóbb 41 darab emeszpés táblát találtak.

A rendőri szervek elvonulása után a Fidesz aktivistái Pollreisz elmondása szerint elismerték, hogy hetek óta ők szaggatják a plakátokat, központi rendelésre.