Jámbor Andrást földre vitték a rendőrök

HírKlikk 2023. november 2. 19:55 2023. nov. 2. 19:55

Kispesten kilakoltattak egy anyukát két gyerekével. Jámbor András Horváth Aladár polgárjogi politikussal, a Roma Parlament elnökével, valamint a Város Mindenkié aktivistáival együtt próbálta ezt megakadályozni.

„Ma Kispesten utcára raktak egy családot, egyedülálló édesanyát egy 14 és egy 18 éves gyerekkel. Tartozásuk nem volt" – írja Jámbor András ellenzéki képviselő Facebook-oldalán.

Bejegyzése szerint az önkormányzat azért rakta ki őket, mert szerintük összeférhetetlenek voltak a többi lakóval. „A lakók viszont papírt is aláírtak arról, hogy ez nincs így. Néhányukkal konkrétan beszéltünk is, és nem támasztották alá az önkormányzat állításait” – tette hozzá a Párbeszéd – Zöldek frakció tagja.

Jámbor András beszámolója szerint a Város Mindenkié aktivistáival megpróbálták megakadályozni a kilakoltatást. Azt is közölte, hogy a családot úgy tették utcára, hogy elhelyezésüket nem biztosították.

Jámbor arról ír, hogy a rendőri túlerő győzött az öt tiltakozó ellen, és hogy bízik benne, hogy az önkormányzat utólag belátja a tévedését. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom