Jelenetek Trumpék házasságából: ágytól, asztaltól, elnökségtől

Föld S. Péter 2020. november 10. 09:20 2020. nov. 10. 09:20

Donald Trump nem csak az elnökséget bukta el, de sok jel arra mutat, hogy a házasságának is búcsút mondhat. Meg nem erősített, bár nem is cáfolt sajtóhírek szerint, az elnöknél 24 évvel fiatalabb felesége, Melania Trump már csak arra vár, hogy vége legyen a választást követő procedúrának, és a Fehér Házzal együtt a férjét is elhagyhassa.

Melania Trump a közösségi médiában még a férjét óvó First Ladyhez méltón, de meglehetősen visszafogottan fogalmaz, és mind a Twitteren, mind pedig az Instagramon ugyanazt írta a választásról: – Az amerikai emberek megérdemlik a tisztességes választásokat. Minden törvényes – nem illegális – szavazatot meg kellene számolni. Teljesen átlátható módon, muszáj megvédenünk a demokráciánkat.

Magánemberként, feleségként azonban más hangokat üt meg. Az elnöki párhoz közeli források szerint, nemcsak az elnöki stáb tagjai, de Melania Trump is igyekszik jobb belátásra bírni duzzogó férjét, és rávenni Trumpot, hogy ismerje el végre a vereségét.

Mindenesetre a trwitterezők alaposan kiosztották Melania Trumpot, többen nehezményezték, hogy még mindig nem gratuláltak az elnökválasztás győztesének, Joe Bidennek. Mások viszont sajnálkoznak a még hivatalban lévő elnök vereségén, és azt írják, hogy imádkoznak az elnöki párért.

Ami azt illeti, van miért. Már csak azért is, mert különös házasság az övék. Mary Jordan Pulitzer-díjas újságíró például a First Ladyről szóló könyvében arról ír, hogy a házastársak annyira elhidegültek egymástól, hogy már jó ideje külön szobában alszanak. Emellett a beosztottjaik is arról beszéltek a könyvben, hogy soha sem látták őket igazi családként.

Mindenesetre szembetűnő, hogy a kampány során, Melania csak ritkán mutatkozott férje oldalán, s amikor igen, a mosolya akkor sem látszott mindig felhőtlennek. Lehetett olyan tévéfelvételt látni, ahol az elnök meg akarta fogni a felesége kezét, ám ő visszahúzta azt.

Apró jelek, amelyek épp úgy lehetnek véletlenek, mint árulkodók. Ami tény: Omarosa Manigault Newman, Trump kommunikációs csapatának egykori tagja is beszélt a különös házasságról. Elmondása szerint, a közelükben eltöltött 17 év alatt sok mindent látott, és ezek alapján, kettős kép alakult benne az elnöki párról. Néha úgy tűnt neki, mintha Trumpék kedvelnék egymást, máskor viszont kifejezetten taszítóan viselkedtek a másikkal.

Newman szerint, amikor 2016-ban Trump megnyerte az elnökválasztást, Melania elsírta magát. Mint a First Lady utóbb nyilatkozta, azért, mert nem számított arra, hogy a férje győzni fog. Hogy ezek az öröm könnyei voltak-e, azt az egykori kommunikációs csapattag nem részletezte: mindenki gondoljon arra, amire akar.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom