Joe Biden csak akkor lép vissza, „ha a Mindenható Úr leszáll, és ezt kéri"

HírKlikk 2024. július 6. 09:30 2024. júl. 6. 09:30

Az amerikai elnök egy exkluzív interjúban elismerte, hogy a múlt heti vita rosszul sikerült, de határozottan visszautasította a korával és mentális alkalmasságával kapcsolatos szélesebb körű aggályokat és kérdéseket.

Joe Biden az ABC News-ban kijelentette, hogy megvan a mentális és a fizikai ereje egy újabb négy éves ciklushoz, és azt is elmondta, hogy nem vállal kognitív tesztet. George Stephanopoulos 22 percen keresztül faggatta az elnököt nemcsak a Donald Trump republikánus elnökjelölt elleni vitán nyújtott teljesítményéről, hanem azokról a jelentésekről is, amelyek szerint az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbá váltak a botlásai, és arról, hogy mit lenne hajlandó tenni az amerikai nép megnyugtatása érdekében – írta meg az Index.

Arra a kérdésre, hogy ugyanaz az ember ma is, aki volt három és fél évvel ezelőtti hivatalba lépésekor, az amerikai elnök azt válaszolta, hogy a sikerek tekintetében igen.

Újraválasztása esetén az elnök 86 éves lenne a második ciklus végén, Joe Biden azonban kijelentette, hogy megvan a mentális és a fizikai ereje, hogy még négy évig ellássa a feladatait, és nem indulna el a választáson, ha úgy gondolná, hogy erre nem lenne képes.

„Ha most abbahagyom, akkor elég sikeres elnökként vonulok be a történelembe. Senki sem gondolta volna, hogy el tudom érni azt, amit elértünk”– mondta az elnök, aki elutasította, hogy beleegyezzen egy független orvosi vizsgálatba, amely kognitív teszteket is tartalmaz, és hogy az eredményeket megossza a nyilvánossággal.

Arra a kérdésre, ha biztos lenne benne, hogy nem tudja legyőzni Donald Trumpot, akkor visszalépne-e, úgy válaszolt, „Attól függ... ha a Mindenható Úr leszáll, és azt mondja nekem, lehet, hogy megteszem”

 

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom