Jóska, jó pénzt fizet a posta!

HírKlikk 2023. október 7. 19:00 2023. okt. 7. 19:00

Bár a levélküldés egy ideje az elavult műfajok közzé tartozik és gyakrabban írunk e-mailt, mint hagyományos levelet, a kézbesítő szakma nem szűnt meg, inkább csak megváltozott. A leveleket jellemzően az interneten megrendelt csomagok váltották fel, már a mindennapjaink része, hogy ruhát, játékot, vitaminokat és egyéb élvezeti cikket rendelünk. A Pénzcentrum megvizsgálta, mennyit keresnek a Magyar Posta futárjai, kézbesítői.

A Pénzcentrum cikkéből kiderül, hogy egy biciklis kézbesítő bruttó 360 000 forintot vihet haza egy hónapban, de ha az embernek van jogosítványa és autója, akkor különösebb végzettség nélkül, a téli szezonban akár több mint bruttó 450 000 forintot is megkereshet.

Egy futár, vagy csomagkézbesítő álláshoz elvárt kritérium a ’B’ kategóriás jogosítvány és az ehhez ajánlott fizetés bruttó 405 000 Ft/hó, amihez jár úgynevezett belépési bónusz is bruttó 150 000 forint, valamint az év végi hónapokban (november-december) a várható több munka miatt (karácsony környékén többen küldenek csomagot) a fizetést megemelik bruttó 465 000 Ft/hónapra.

Kézbesíteni persze nem csak autóval lehet, így számos olyan álláshirdetést találni, amelynél nem követelmény a ’B’ kategóriás jogosítvány. Ezeknél az álláslehetőségeknél érdekesség, hogy a fizetések nőnek, ha gyorsabb járművet választunk a kiszállításra, hiszen értelemszerűen egy gyorsabb eszközzel több levelet és csomagot lehet kézbesíteni egy nap. 

A gyalogos kézbesítő munkakörben hazavihető havi bruttó bér 340 000 Ft, és nem jár egyszeri belépési bónusz, valamint az év végi hónapokra beígért béremelés sem. A következő szint a kerékpár, ami ugyan gyorsabb, mint a gyalogos kézbesítő a fizetés mégis ugyanaz, ám, ha elektromos biciklivel van lehetősége valakinek dolgozni, ott már valamivel növelnek a bruttó havi béren, 360 000 forintot vihetünk haza havonta.

A következő fokozatot a segédmotoros futár jelenti, akiknek 375 000 forintos havi fizetést adnak bruttó, azonban itt sem járnak ezen felül olyan extra pénzek és béremelések, mint az autót vezető futár esetén.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom