Jövő héten kezd a közmunkára ítélt szocialista politikus

Nagy András 2019. március 5. 06:56 2019. márc. 5. 06:56

A jövő héten megkezdi a 60 órás közmunka ledolgozását Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, amit azért kapott, mert egy tavalyi tüntetésen összetűzésbe keveredett a rendőrséggel – tudta meg a Hírklikk.

Komjáthi azt már korábban világossá tette, hogy az ötvenezer forintos büntetést nem fogja befizetni az államkasszába. Mint mondta, „semmiképpen nem fizetek ezeknek egy fillért sem, még azt is ellopnák a végén”.

Az MSZP-s politikus azért kapta az ötvenezres bírságot, mert az egyik Kossuth téri ellenzéki demonstráció végén berohant a térre, és összetűzésbe került a rendőrökkel. Mivel a számára komoly sérüléssel végződő akció miatti ítélet jogerős, fizetni pedig nem hajlandó, 10 nap elzárás, vagy 60 óra közmunka között választhatott.

Komjáthi hétfőn este a Hírklikk érdeklődésére azt mondta, ez utóbbit választotta, így mivel a héten jogerőre emelkedik a határozat, a jövő hét elején jelentkezni fog a munkaügyi központban. Azt a politikus ma még nem tudja, hogy pontosan milyen munkát fognak neki ott ajánlani, de informálisan úgy tájékozódott, hogy „olyan munkát fognak adni, amit nem igazán szeretnek az emberek”.

Az évszaknak megfelelő munkák közül mi ez alapján leginkább az árokpucolásra tippelnénk, de szóba jöhet virágültetés vagy a tavaszi nagytakarítás keretében a közterületi elemek (padok, lámpaoszlopok stb.) tisztára mosása is. Komjáthi Imrét ez azonban a legkevésbé sem tölti el aggodalommal, sőt: mint fogalmazott, jobb kint a jó levegőn dolgozni, mint egy irodában aktákat tologatni.