Jövőre újra összehívják a Magyarok Világkongresszusát

HírKlikk 2023. november 23. 10:25 2023. nov. 23. 10:25

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg 2024. augusztus 15. és 20. között a Magyarok Világkongresszusát -–jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke és Laky-Takács Péter, az esemény szóvivője.

Patrubány Miklós felidézte a Magyarok Világkongresszusának 1929-ben kezdődött, majd 1938-tól a rendszerváltoztatásig szünetelt történetét, illetve azokat az eredményeket, amelyeket elértek. Példaként említette a Duna Televízió létrejöttét, illetve a határokon túli magyarok magyar állampolgársághoz jutásának lehetőségét.

A Magyarok Világszövetségének elnöke előadásában ismertette azokat a szerinte a tudomány által is egyre inkább megalapozottnak nyilvánított korábbi elméleteket, amelyek azt támasztják alá, hogy a magyarság az egyik legősibb népcsoport, amely komoly befolyást gyakorolt az emberiség történetére.

Az augusztusi rendezvényről elmondta, hogy annak témái között szerepel egyebek mellett a Covid-járvány jelentette világválság vagy a jelenlegi globális pénzügyi rendszer visszásságai.

A Magyarok XI. Világkongresszusáról Laky-Takács Péter elmondta, hogy arra ezer résztvevőt várnak, a meghívottak között szerepelnek az Országgyűlés, illetve az Európai Parlament magyar képviselői, elismert közéleti szereplők, valamint egyházi méltóságok.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom