Juhász Péter cáfolja az Együtt széteséséről keringő híreket

Nagy András 2018. január 17. 14:57 2018. jan. 17. 14:57

A párt elnöke szerint fals infó, hogy az Együtt múlt hétvégi miniszterelnökjelölt- és listaállító gyűlése után az elnökség több tagja is lemondott volna.

Információink szerint a szombati küldöttgyűlést megelőző elnökségi ülésen komoly dilemmát okozott, hogy amennyiben az Együtt külön indul az április 8-i választáson, és végül nem éri el az 1%-ot, akkor vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást, mégpedig a törvény szerint a párt vezetősége a személyes vagyonával felel ezért a pénzért. Miután 300 millió forintról van szó, 1-1 elnökségi tagra 30 millió forint jutna ez esetben, amit - úgy tudjuk - többen nem vállaltak.

Az ügyben telefonon megkerestük az Együtt elnökét. Juhász Péter azt mondta, hozzá is eljutott, hogy a párt egyik volt tagjának nevében küldözget valaki ilyen tartalmú emaileket. Juhász szerint "ilyen módon" nem mondott le senki, ugyanakkor "munkaátszervezés az zajlik", pozícióváltások vannak a pártban. Azok, akiket például a választási köztestületekbe delegálnak, a továbbiakban a törvény szerint pártfunkciót nem tölthetnek be.

Tájékoztatása szerint így Szijj Zsuzsanna megy a Nemzeti Választási Bizottságba, Nagy Sándor az önkormányzati kampányfelkészülést intézi, Spät Judit pedig az Együtt pártalapítványának munkáját segíti a továbbiakban. Az elnökség ugyanakkor pontosan ugyanabban a létszámban, ugyanazokkal az emberekkel ülésezett szerda délután, mint korábban - nyilatkozta az Együtt elnöke.

Mint a Sztárklikk elsőként megírta, Komáromi Zoltán, az Együtt egészségügyi szakpolitikusa és egyik legismertebb arca a párt szombati küldöttgyűlése végén jelentette be a kilépését. Komáromi az Együtt különutas szövetségi politikáját elégelte meg, és a párt stratégiájával, ezen belül az egészségügy háttérbe szorulásával sem értett egyet.