Karácsony: A Fidesz azt reméli, elveheti az ellenzék esélyét

HírKlikk 2023. november 28. 17:45 2023. nov. 28. 17:45

Rendkívüli ülés lesz csütörtökön a Parlamentben a budapesti választási szabályok módosításáról, amit a Mi Hazánk javasolt és a Fidesz támogatott.

A törvényjavaslat az Országgyűlés elé kerül csütörtökön, miután a kormányoldal támogatta annak tárgyalását a házbizottságban.

A Mi Hazánk egy másik indítvánnyal módosítaná az országgyűlési választás szabályait is, mivel indoklásuk szerint a "jelenlegi, igazságtalan rendszer a Fidesznek biztosít kétharmados parlamenti többséget, miközben soha nem volt kétharmados választási eredménye, sőt többször 50% alatt végeztek".

24.hu szerint a párt csak összevont vitán engedi tárgyalni határozati javaslatát a fővárosi választási rendszer módosításáról, és visszavonná, ha nem kerül napirendre a Fidesz túlhatalmának véget vető indítvány.

A Fővárosi Közgyűlés választási szabályainak változtatása hét hónappal a választások előtt erős felháborodást keltett, amelynek Karácsony Gergely főpolgármester hangot is adott. 

"Alig hét hónappal a választás előtt a Fidesz újra módosítani próbálja a Fővárosi Közgyűlésre vonatkozó választási szabályokat. Még ahhoz is gyávák, hogy saját nevükben adják be a javaslatot, rábízták azt a félfasiszta testvérpártjukra. 2014-ben eltörölték a listás választást, hogy így csináljanak többséget maguknak, most visszaállítanák a korábbi rendszert, mert abban bíznak, hogy így tudják elvenni az ellenzékét. Most szólok: nem fog menni. A hatalom, amely úgy váltogatja az elveit, mint más az alsógatyáját, nem méltó a budapestiek bizalmára" – mondta Karácsony.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom