Karácsony: a magyar kormány szokás szerint gyáván hallgat

HírKlikk 2021. április 19. 18:30 2021. ápr. 19. 18:30

A főpolgármester szerint a magyar kormány „szokás szerint gyáván hallgat” az ellenzéki politikus Navalnij ügyében.

„Nagyon aggasztó hírek érkeznek a börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető egészségi állapotáról” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

A főpolgármester emlékeztet, hogy Navalnij a nyáron túlélte az ellene irányuló mérgezési kísérletet, de most az ellenzéki politikus ismét életveszélybe került.

„A helyzet azonban teljesen egyértelmű: mindaddig amíg Putyin elnök első számú kritikusa egy orosz börtönben sínylődik, addig egészségi állapotának megóvása az orosz állam felelőssége” – jelenti ki a főpolgármester.

„A demokratikus elköteleződésű nemzetközi közösség nem nézi ezt szótlanul. Miközben a nyugati kormányok sora, köztük az amerikai, a német, a brit és a francia szólal fel Navalnij érdekében, a magyar kormány szokás szerint gyáván hallgat. Pedig Navalnij mellett kiállni morális kötelesség. Magyarország olyan kormányt érdemelne, amely nem nézni némán, ahogy az orosz nép szabadságvágyának első számú szószólója a sokadik meggyilkolt vagy sötét és gyanús körülmények között elhunyt orosz ellenzéki aktivistává válik” – vélekedik Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook