Karácsony: az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugsága a szuverenitás védelme

HírKlikk 2021. július 27. 18:50 2021. júl. 27. 18:50

Budapest főpolgármestere szerint az Orbán-kormány alatt Magyarország függetlensége nem nőtt, hanem csökkent.

Karácsony Gergely a Facebookon azt írta, hogy a balkáni példák – legutóbb Montenegró esete – mutatják, mi történik azokkal az országokkal, amelyek az orbáni utat járják: kiszolgáltatottság, államadósság, gazdasági bajok, és Kína totális térfoglalása. „Orbán Viktor kormánya titkos bizniszekkel árulja Magyarország szuverenitását Kínának. Erről szól a Budapest-Belgrád vasútvonal. Erről szól a Fudan Egyetem ügye. És jó eséllyel erről szól az autópályák eladása is."

Mint írja, ezekben az ügyekben négy dolog közös:

1. Rossz politikának is, rossz üzletnek is, mert a terhet a magyar adófizetők viselik, a hasznot a kínai állam mellett Orbán oligarchái söprik be.

2. Ezek az ügyletek nem a magyarok érdekeit szolgálják, hanem a kínai hatalmi-üzleti-titkosszolgálati befolyásszerzést szolgálják ki.

3. Minden ügylet növeli Magyarország kiszolgáltatottságát, mindegyik ügylet távolítja Magyarországot Európától.

4. Mindegyik ügylet részleteit el akarja titkolni Orbán a magyarok elől.

„Orbán politikája azt jelenti, hogy a magyar háztartások százezrekkel tartoznak majd évtizedekig Kínának. Több jel utal arra, hogy a kínai terjeszkedésnek a magyar adófizetők vesztesei, de Orbán oligarchái a nyertesei."

Karácsony bejegyzésében hangsúlyozza, hogy „ezt a bűnös politikát meg kell állítani".

„Ennek egyik eszköze a népszavazási kezdeményezésem. Az öt kérdésből négy közvetlenül is védi a magyar szuverenitást.

A Fudan-ügyről szóló nem csak a vidéki fiatalok életesélyeit szeretné biztosítani, de megóvná a magyar családokat a Kínának történő eladósodástól. Az autópályák eladásának tilalma az ország eddigi történetének legnagyobb értékű, 5000 milliárdos mutyiját akadályozná meg. A kínai ölelés helyett az európai együttműködésben tartaná Magyarországot az Európai Ügyészségről szóló kérdés, amely biztosítaná, hogy ne Kínának adósítsa el Orbán a családokat, hanem mindenki hozzájuthasson a neki járó támogatáshoz. Orbán számára a kínai érdekek kiszolgálása fontosabb volt az idősek védelménél is, ezzel szemben kell védelmet, ingyenes antitest-vizsgálatot biztosítanunk a 60 év felettieknek."

Forrás: Facebook