Karácsony Gergely emberei közül Gál J. Zoltán csaknem havi kétmilliós fizetést kap

HírKlikk 2024. október 26. 16:10 2024. okt. 26. 16:10

A közérdekű adatigénylésre megküldött lista alapján 11 önkormányzati főtanácsadót és tanácsadót neveztek ki az új ciklusban, október 15-ig a Fővárosi Önkormányzatnál. Döntő többségük Karácsony Gergely főpolgármester embere, de a listán a frakciókat segítő munkatársak is ott vannak.

Továbbra is Karácsony főtanácsadójaként dolgozik Gál J. Zoltán havi 1,95 millió forintért. A volt főpolgármester-helyettes, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor önkormányzati ügyekben ad tanácsot a főpolgármesternek, havi 1,1 millió forintért. Kiss Ambrus volt helyettes 1,55 milliót keres, miután Karácsony kinevezte a hivatal főigazgatójának. Neki korábban is ennyi volt a fizetése. Tanácsadó maradt Jávor Benedek, Kendernay János, Misetics Bálint és  Rauschenberger Péter is. Jávor az előző ciklusban a környezetvédelemért és az Európai-politikáért felelt, most 1,35 milliót keres. Kendernay Jánost várospolitikai tanácsnoknak nevezeték ki az előző ciklusban, aki az Action for Democracyt vezető Korányi Dávidot váltotta. Havi 1 millió a jövedelme. Misetics Bálint a szociálpolitikáért felelt, most 900 ezer forintot kap. Ugyanennyit keres Rauschenberger Péter is, aki eddig fenntarthatósági tanácsadó volt – írja a 444.

A Fidesz frakció megtartotta Bősze Bernadettet, aki korábban az ECHO Tv híradósa és a közmédia riportere volt. Ő 960 ezret kap havonta. Emellett egy jogász dolgozik a frakciónak 915 ezerért, aki nem közszereplő, így a nevét nem írjuk le. A Kutya Párt és az LMP munkáját is segíti 1-1 jogász, mindketten 750 ezret keresnek.

A lista még nem végleges, mert ennél több tanácsadó dolgozhat a városvezetés, a frakciók és a bizottságok mellett, de az új közgyűlésben kialakult zavaros helyzet miatt még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom