Karácsony Gergely: ki kell rángatni ezt az országot a szörnyűséges gyűlöletspirálból

HírKlikk 2021. február 25. 17:42 2021. feb. 25. 17:42

A főpolgármester beszámolt arról, hogy a BKK egyik járatán valaki egy késsel akarta levágni egy hölgy arcáról az SZFE-es maszkot és közben megvágta utastársa arcát.

„Valaki késsel akarta levágni egy hölgy arcáról az SZFE-maszkot, közben megsebesítette őt ma reggel a BKK egyik csepeli járatán. Aljas és gyáva tett. A nyomozás folyik a BKK minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely és hozzátette, hogy semmiféle nézetkülönbségre nem lehet válasz az erőszak.

„Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból” – emelte ki a főpolgármester, aki szerint a kedélyek lehűtése annak kimondásával kell, hogy kezdődjön, hogy „mindenki méltóságát és véleményét tiszteletben tartjuk, az ellenfeleket nem tekintjük ellenségnek”.

„A politikának nem kell pusztító tűznek lennie, ami mindent elpusztít, ami az útjába kerül” – idézte Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok elnökének szavait Karácsony Gergely.

„Jó lenne, ha mindenki, akinek dolga, megértené végre, hogy nem az az erős, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni” – jelentette ki a főpolgármester.