Karácsony Gergely: „na, vágjunk bele!"

HírKlikk 2024. június 27. 15:25 2024. jún. 27. 15:25

Ma átvette a főpolgármesteri megbízólevelét a Fővárosi Választási Bizottság elnökétől Karácsony Gergely.

Erről a főpolgármester Facebook-oldalán számolt be:

„Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és ezzel arra biztatott, hogy folytassuk a zöld, szolidáris és szabad Budapest építését. És köszönöm azoknak is, akik nem rám szavaztak, mert ezzel arra biztattak, hogy dolgozzunk még jobban! Vágjunk bele!"

A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, nem lesz megismételt főpolgármester-választás Budapesten.

Karácsony Gergely – aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöltjeként indult a június 9-én tartott főpolgármester-választáson, amelyet végül a választás érvénytelen szavazatainak június 14-i ellenőrzése után 41 szavazattal nyert meg – június 17-én adta be a Kúriának a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérő indítványát.

„A Kúria jogerős döntése azonban ezt a vitát lezárta. A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket és akik képtelenek voltak egy tisztességes újraszámlálást levezényelni" – írta tegnap Karácsony Gergely.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom