Karácsony Gergely Vitézy Dávid bejelentésére: a szabad Budapest a betolakodókat legyőzi

HírKlikk 2024. március 19. 11:30 2024. márc. 19. 11:30

Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált Vitézy Dávid bejelentésére.

„Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi. Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj" – írja Karácsony Gergely Facebook-oldalán, miután Vitézy Dávid bejelentette: ő is elindul a főpolgármester-választáson.

A jelenlegi főpolgármester a Vitézy döntésére reagáló bejegyzését – amelyhez egy fotót is mellékelt, ezen Vitézy Novák Katalin és Orbán Viktor társaságában látható – azzal zárta, „A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi."

Vitézy Dávid bejelentésével ötre nőtt a főpolgármesteri címért indulók száma: a Fidesz Szentkirályi Alexandrát indítja, a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely újrázását a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. Rajtuk kívül jelöltet állít még a Jobbik – Konzervatívok (Brenner Koloman) és a Mi Hazánk Mozgalom (Grundtner András).