Karácsony Gergelyt jó tanárnak és szexinek találják a volt tanítványai

Millei Ilona 2021. május 17. 15:25 2021. máj. 17. 15:25

Karácsony Gergely azzal, hogy kimondta azt a varázsszót amitől Orbán elveszíti a hatalmát, főpolgármesteri szálkából egyenesen hatalmas gerendává nőtte ki magát a Fidesz szemében. Orbán végletesen megosztó politikájával szemben ugyanis Karácsony újra egyesíteni akarja Magyarországot, a kiváltságos egy százalék trónfosztására, illetve a 99 százalék uralomra jutására készül. És az nem csak megrengeti, de össze is töri Orbánnak az ország élén tíz éve bitorolt trónját. Ezért a miniszterelnök a már jócskán megfakult politikai eszköztárából gyorsan előkapta kedvenc fegyverét, a karaktergyilkosságot. Mamelukjai pedig kezüket, lábukat törve rohantak a segítségére, hogy az élő fába, de leginkább Karácsony tanári tevékenységébe, tudományos karrierjébe belekössenek. Karácsony Gergely az őt ért vádakra elegáns Facebook posztban reagált. A tények tanúsága, és a reagáló posztok szerint pedig egyre több volt tanítványa áll ki mellette, egyre több posztoló fejezi ki nagyrabecsülését és elismerését.

Karácsony Gergely: így ért véget a tudományos karrierem

„Az egyetemi, tudományos világban a komolyság egyik mércéje a publikációk száma. Akár megtisztelőnek is tarthatnám, hogy az én rövidke tudományos karrieremről mennyi publikáció született, csak ezen a hétvégén, zömmel a lakájmédiában. Szívesen hozzájárultam volna ezekhez, ha valaki megkérdezett volna, de ilyen ez, úgy látszik, a tények csak megkötik egyes alkotók fantáziáját. Végképp megtisztelő, hogy maga a rektor, Lánczi András is megtörte a hosszú csendet.” Ezekkel a szavakkal kezdte mai posztját, majd így folytatta:  

De akkor tisztázzuk, ha már – ezek szerint – az ország fontos kérdésévé vált, miért nem csináltam meg a doktorit. Igazán profán oka van. Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már két éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem. Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké. Szerencsére, ők meg is tették a tanárok értékelésére szolgáló Mark My Professor oldalon. Azért teszek ide erről egy képet, mert van egy másik Karácsony Gergely az egyetemi világban, ismeretlenül is elnézést kérek tőle azért, amit mostanság ki kell állnia. 

Ennyit a múltról, akit pedig a jövő érdekel, arra bíztatok mindenkit, legyen része a változásnak. Hatalmas dolog, hogy szombat este óta több mint 11 ezren csatlakoztak már a 99 mozgalomhoz.”

Karácsony elképesztően érzi a politikai pályát

S, hogy a Fidesz karaktergyilkossága mennyire felépített és átgondolt, azt az bizonyítja a legjobban, hogy a főpolgármesteri poszt alatt azonnal ott található Deák Dániel, a közpénzből fenntartott XXI. Század Intézet vezető elemzőjének – egyáltalán nem elfogulatlan, leginkább Karácsony Gergelyt ekéző – nem is egy hozzászólása. Résen volt. Rosszindulatúak még úgy is gondolhatják, mintha ráállították volna. De azt azért mégsem gondolom, hogy Deák Dániel mindennapi tevékenységéhez hozzátartozik Karácsony Gergely Facebook posztjának  figyelése, vagy ott a kormány érdekében tett, vagy épp a kormányt istenítő azonnali reagálás. Szerencsére ezt már a főpolgármesteri posztra reagálók sem veszik be, sokan meg is kérdőjelezik az ő elfogulatlanságát. Ám a reagálók között egyre több azoknak a száma, akik arra biztatják Karácsony Gergelyt, ne foglalkozzon a Lánczi-félékkel, legyen büszke tudására, emberségére, és arra is, hogy sokan nagy tisztelői. Más azt írja, Karácsony elképesztően érzi a politikai pályát, lát a pályán, kiváló taktikus, úgy hozza fel a témákat, amire boldogan harap a konkurencia és boldogan kitámad, hogy közben elképesztő űr marad a saját térfelükön. Karácsony mosolyogva kontrázhat, majd ott a gól. Ehhez hozzá lehet szokni. Nekik meg hozzá kell. De ugyancsak Karácsony mellett érvel az, aki azt írja: végre egy kimagasló politikus, a szó minden értelmében. Sok- sok lépésben képes előre gondolkodni és éppen ezért higgadt tud maradni .

Erre a hangra és stílusra van szüksége végre az országnak

Több, és az idő teltével egyre több tanítvány reagált a Karácsonyt ért vádakra. Egyikük azt írta, jók voltak azok a corvinusos órák, a kevés említésre méltó tanóra közül az egyik, amire emlékszik. Másikuk leírta, hogy a Corvinusra járt, amikor a tanár úr még ott tanított, így a saját évfolyamáról tud nyilatkozni. „Amikor tárgyfelvétel volt, nagyon sokan az évfolyamról, akik nem is politológia szakra jártunk, a Karácsony Gergely és Török Gábor által oktatott, politikával kapcsolatos válaszható óráit akartuk felvenni, azokért ment mindig a harc a Neptunon. Sok, a politológiai tanszék által oktatott tárgy azért nem volt annyira népszerű, mert nem ők tartották.” Azt hiszem, ez elég sokat elmond.

Egy posztoló csak ennyit írt: „Szexi”. Hogy sokan gondolhatják így, az  bizonyítja, hogy bejegyzése percek alatt 60 lájkot kapott.  

Azt pedig, hogy valójában mitől ijedt meg Orbán Viktor, annak a posztolónak a válaszából láthatjuk, aki talán megbocsátja nekem, hogy szó szerint idézem: „Annyira szeretem Karácsony Gergely stílusát! Annyira Emberi, gyűlölködés nélküli és mégis udvariasan, szépen oda-oda fricskáz! Erre a hangra és stílusra van szüksége végre az országnak, nem a folyamatos „harcban állunk” „csak mi lehetünk az elsők bármi, akár hazugság árán is!” Hajrá Gergő!” 

Szolgai gyorsaság 

Azért egy pillanatra kukkantsunk bele a kormány médiának látszó agitprop lakájmédumok ténykedésébe. Az állami tévé Híradója például „Kiderült, hogy miért tanácsolták el a doktori iskolából Karácsonyt” címmel közölt egy opuszt. A Mandineren Lánczi András a Corvinus Egyetem rektora – az az ember, aki maga vette fel az egyetem politikatudományi tanszékére –, azt állította, hogy Karácsony Gergelyt eltanácsolták a közgazdasági egyetem doktori iskolájából, miután „nem teljesítette az előírt követelményeket”.

Persze, egyik lakájmédia sem gondolta, hogy akár meg is kérdezhetné Karácsony  Gergelyt arról, hogy mi történt valójában, szolgai gyorsasággal, leközölték a főpolgármestert dehonesztáló cikkeket. 

Török Gábor: a vitának kizárólag politikai céljai vannak

Ha már ők nem tették, Török Gábor politológus a kiegyensúlyozott tájékoztatás és az igazságosság jegyében szintén kitett egy posztot Lánczi András szavaira reagálva a Facebook oldalára.

Ebben ő is leszögezi, világos: ez a vita nem Karácsony Gergely oktatói-kutatói képességeiről szól, hanem csak és kizárólag politikai céljai vannak. Aki ebben a vitában megszólal, annak tudnia kell, hogy amit mond, azt fel fogják használni azok, akiknek ez a politikai érdekük. A politikai logika nem ismer határokat. De mi azért ismerhetünk. 

Lánczi Andrásról azt írja, kiváló tanár és még jobb egyetemi vezető volt. „Ha ő maradt volna a tanszékvezetőnk, valószínűleg még mindig a Corvinuson tanítanék. Másokkal ellentétben, soha nem azt kereste, hogy miben vagy rossz, hanem azt nézte, hogy mit tudsz hozzátenni a tanszék munkájához. Különösen imponáló volt, ahogy a közös cél érdekében együttműködött olyanokkal is, akik nagyon mást gondoltak a világról.” Török Gábor leírja azt is, hogy Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. „Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg: a kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken.” Török Gábor azt is hozzátette: „Lánczi András minden alkalommal korrekt módon kiemelte Gergő szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban.” 

A legcsattanósabb válasz: 99 Mozgalom 

Karácsony Gergely szombaton bejelentette, létrehoztak egy új, pártok melletti mozgalmat is, ez a 99 Mozgalom, amelyik mindenkinek esélyt, mindenkinek jövőt, boldog életet kínáló hazát ígér. Azt mondják, „Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99 százalékának érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1 százaléka helyett.” Alapítói között olyan személyiségek vannak, mint Ángyán József, Bod Péter Ákos, Ferge Zsuzsa, Kis János, Alföldi Róbert. Szombat este óta több mint 11 ezren csatlakoztak már a mozgalomhoz.