Kásler a fiatalokhoz szólt

HírKlikk 2020. szeptember 5. 12:17 2020. szept. 5. 12:17

Az emberi erőforrások minisztere egy Facebook-posztban hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat.

„Nagy feladat vár rátok, fiatalok. A koronavírus-járvány itt van közöttünk, a fertőzöttek száma pedig kedvezőtlenül alakul. A baráti együttlétek, a közösségben töltött idő és az összeverődések legtöbb formája mind-mind potenciális veszélyt hordozhat magában. A vállatokon most olyan felelősség van, amivel barátaitok, szüleitek és nagyszüleitek életét határozhatjátok meg. Ennek okán, arra kérlek benneteket, hogy tartsátok be a járványügyi ajánlásokat, a döntéseitekkel ugyanis életeket menthettek. Mutassatok példát és ezzel csatlakozzatok a mindennapi hősök soraihoz!” – írta ki a Facebook-oldalára Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, amit a 24.hu vett észre először.

A miniszter felhívja a fiatalok figyelmét, hogy eddig nagyon fegyelmezettek voltak a magyarok, amivel „emberek ezreinek, talán tízezreinek megfertőződését kerülhette el hazánk” és ezt az eredményes munkát „nem áldozhatjuk fel”, így a fiataloknak is több felelősséget kell vállalniuk.

„A magyar fiatalok számtalan alkalommal vívták ki maguknak a tiszteletet és elismerést a történelem folyamán. Azt kívánom, hogy amikor a járványhelyzet elmúltával visszatekintünk majd erre az időszakra, a ti generációtok helytállását is hasonló elismerés övezze. Addig is vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra” – zárja beszédét Kásler. 

Forrás: 24.hu