Kedden megnyitja első magyarországi üzletét a nemzetközi divatáruház

HírKlikk 2024. május 27. 13:35 2024. máj. 27. 13:35

Kedden megnyitja első magyarországi üzletét a Primark nemzetközi divatáruház Budapesten, a teljes beruházásra 8 millió eurót (mintegy 3 milliárd forintot) fordítottak – közölte Maciej Podwojski, a Primark kelet-közép-európai vezetője hétfőn, az új üzlet sajtóbemutatóján.

A 3100 négyzetméteres üzlet az Arena Mall bevásárlóközpontban nyílik, a piacra lépéssel 180 új munkahelyet teremtenek – ismertette.

Az 1969-ben Írországban indult Primarknak már több mint 440 üzlete van a világ 17 országában, és mintegy 80 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Terveik szerint 2026 végére 530-ra nő majd boltjaik száma.

A vállalat a régió öt országában, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában összesen 12 üzletet működtet, a 13. a kedden nyíló budapesti bolt. A női, férfi és gyermekruhák, cipők mellett a többi között szépségápolási termékeket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket is forgalmaznak – mondta Maciej Podwojski.

Kiemelte, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatósági szempontokra, 2030-ra például már csak újrahasznosítható, illetve újrahasznosított anyagokból készült termékeket árulnak majd, és ugyancsak 2030-ra felére csökkentik az üzletlánc szén-dioxid-kibocsátását.

Kérdésre válaszolva a vállalat további magyarországi terveiről Maciej Podwojski úgy fogalmazott: egyelőre az első üzletükre, annak fogadtatására koncentrálnak, de úgy gondolja, hogy Magyarország „elbírna" még egy üzletet.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a Primark 2023-ban 9 milliárd font árbevételt ért el az előző évi 7,7 milliárd font után, működési eredménye 735 millió font volt tavaly, míg 2022-ben 756 millió font.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom