Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a támogatásokkal

HírKlikk 2022. május 20. 09:38 2022. máj. 20. 09:38

Kész Zoltán a Mindenki Magyarországa Mozgalom vidékért felelős alelnöke ultimátumot adott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek.

Az egykori országgyűlési képviselő Facebook-posztjában arról ír, hogy a mozgalomban felfüggeszti vezetői tagságát amennyiben Márki-Zay nem számol el a hónap végéig a kampánypénzekkel.

„Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz" – fogalmaz Kész Zoltán.

A 24.hu emlékeztet: szerdán több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem érkezett az MMM-től a kampányadományok sorsáról. Vékás Sándor, a mozgalom operatív igazgatója egyértelművé tette, hogy az MMM a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre, hiszen véleménye szerint „azt az MMM-nek utalták, az MMM felületein”.

A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó. Kész szerint az össz-ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje az összeget saját pártja építésére fordíthatja:

„Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el."

Forrás: 24.hu