Kétharmad Elvtárs

Föld S. Péter 2019. január 2. 10:41 2019. jan. 2. 10:41

Múlóban a szilveszteri vidámság, oda a derű, nyakunkon a szürke, fásult hétköznapok. Szinte észre sem vettük, és máris sikerült visszazökkennünk a saját életünkbe. Még két nap sem telt el ebből az évből, de már most olyanok vagyunk, mint amilyenek egy héttel ezelőtt voltunk.

Fáradtak, reménytelenek, kiábrándultak.

Néha még látszik az arcunkon egy kis értetlenség, de már újra észleljük a valóságot. Hogy ebben az országban nem történhet olyan, amire ne hatalmaztuk volna fel Kétharmad Elvtársat. Biankó csekket nyomtunk a kezébe, tessék öreg, írjál rá annyi nullát, amennyit csak akarsz, vagy amennyit nem szégyellsz.

Mi akartuk, hogy így legyen. Hogy Kétharmad Elvtárs szétverje az oktatást, padlóra küldje az egészségügyet. Kisvasutat építsen Felcsúton, és ha ez nem tetszik, meghosszabbíthassa Bicskéig, vagy ameddig akarja. Kis vasút az országnak, nagy lépés a csókos haveroknak.

Arra is mi vettük rá Kétharmad Elvtársat, hogy szembe menjen Európával, a világgal, gyűlölködésre költse a pénzt, aminek máshol jobb helye lenne. Helyettünk harcoljon, lóhátról nyilazzon hátrafelé, hogy ott is legyenek ellenségeink, ahol korábban nem voltak.

Emlékezzünk: egy éve sem voltak még hatalmon, amikor mi máris azt követeltük Kétharmad Elvtárstól, hogy nyúlja le a magán-nyugdíjpénztárakban megtakarított pénzünket. Azzal fenyegettük, hogy addig nem nyugszunk, amíg ezt a pénzt tőlünk el nem veszi. Mert ha valaki, mi tudjuk, nincs nálunk jó helyen a pénzünk. Egyedül Kétharmad Elvtársnál van jó helyen, esetleg a Magyar Nemzeti Bank valamelyik alapítványánál. Vagy az Eximbanknál, mely pénzintézet majd kikölcsönzi Vajna és Garancsi uraknak, akik aztán az adófizetők pénzéből fizetik vissza a hitelt.

Kétharmad Elvtárs tudja, hogy mi, emberek, csak elherdálnánk a saját pénzünket. Ezért jó, ha van egy nagy, erős, igazságos Kétharmad Elvtárs a közelünkben, aki megakadályoz bennünket a pénzünk felelőtlen kezelésében. Elveszi tőlünk a pénzt, nehogy bohóságokra költsük.

Mi, emberek, azzal is megbíztuk Kétharmad Elvtársat, hogyha bárki firtatja, mi van a pénzzel, a világért el ne árulják! Nem azért volt a fülkeforradalom, hogy Kétharmad Elvtárs mindenkinek mindent kikotyogjon. Jól néznénk ki, ha kiderülne, hogy Kétharmad Elvtárs pletykás vénasszonyok gyülekezete. Nem ezért szavaztunk rá, hanem hogy gondoskodjon rólunk a legjobb tudása szerint.

Ha Kétharmad Elvtárs holnap úgy látná jónak, hogy nekünk az a jó, ha lesöpri a padlásokat, hamar kiderülne, hogy ezt is az emberek akarták. Annyi mindenre hatalmaztuk fel Kétharmad Elvtársat, hogyha nem a saját szemükkel látnánk, el sem hinnénk.