Ki a hibás?

Puzsér Róbert 2020. március 29. 09:40 2020. márc. 29. 09:40

A valódi felelősök nagyot tévednek, ha azt képzelik, hogy az emberiség együtt fogja elvinni a balhét a világvégéért. Itt az ideje megtalálni végre, ki a hibás. Túl egyszerű válasz pedig nincs.

Peruban felbőszült falusiak háromszáz denevért gyilkoltak le, mert azokat hibáztatják a járványért. Afrikában feketék fehéreket támadnak meg, mert úgy vélik, ők terjesztik a fertőzést. Az európaiak nagyrészt a kínaikat okolják a vírus kialakulásáért, a migránsokat a fertőzés terjesztéséért, a zsidókat az ezzel járó haszon bezsebeléséért, az amerikaiakat a világ félrevezetéséért, és a globális háttérhatalmat a járvány világvégévé fejlesztéséért. Az ateisták szerint az istenhívők generálták a krízist az ostoba babonájukkal. A feministák úgy vélik, a heteroszexuális férfiak toxikus maszkulinitása okozza a bajt.

Miután a világ összes problémájáért a fenti csoportok a felelősek, nehéz elképzelni, hogy egy ekkora válság épp ne az ő művük volna. Én mégis kezdek attól tartani, hogy a Mindenható Isten keze van a dologban. Lehet, hogy nem ő okozta ezt a szörnyű válságot, de bármikor véget vethetne neki, ha akarna, hisz mindenható. Csakhogy úgy tűnik, nem akarja, hogy vége legyen. Talán a vérünkre szomjazik?