Ki pénzeli Orbán kampánylevelét?

HírKlikk 2019. október 9. 14:31 2019. okt. 9. 14:31

24 óra alatt nem kaptunk választ Orbán Viktor sajtófőnökétől és/vagy stábjától a miniszterelnök kampánylevelére vonatkozó kérdéseinkre. Pedig a közvéleménynek joga van megtudni, hogy kinek a kontójára küldözget Orbán Viktor a Fidesz-KDNP mellett kampányoló levelet. Csaknem közpénzből folytat a kormányfő pártpropagandát?

Nem szerettünk volna vádaskodni, s ezért tisztázni szerettük volna a részleteket. Ezért kértük írásban Havasi Bertalantól, hogy válaszoljon meg néhány, a levélre vonatkozó kérdésünket:

  1. Hány példányban nyomták ki?
  2. Kinek és hogyan juttatják el?
  3. Mennyibe került a nyomtatvány elkészítése?
  4. Mennyibe kerül a postai terjesztés? Illetve, ha nem postai terjesztésű, akkor kik terjesztik? És mennyiért?
  5. Milyen költségvetésből finanszírozzák a projektet? A miniszterelnökhöz köthető állami keretből fizetik? 

Tegnap küldtük el a megkeresést, azóta nem érkezett válasz. Ha megkapjuk a kért információkat, akkor arról rögvest beszámolunk.

Mint a Hírklikk is megírta, a 24.hu értesülései szerint Orbán Viktor egy a vasárnapi önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP jelöltjeire való szavazásra buzdító levelet írt, amelyben a többi között azt fejtegeti, hogy október 13-án a választópolgároknak dönteniük kell arról, bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői legyenek a magyar megyéknek, városoknak, falvaknak. A miniszterelnök szerint a Fidesz-KDNP (jók) gyarapodni és építkezni szeretne, míg a többszörösen bukott, pénz és hataloméhes baloldal (rosszak) háborúzni akar a kormánnyal – ebben a helyzetben pedig meg kell védeni a keresztény kultúrát és a szabadságot.