Kiállították Orbán Viktor bizonyítványát a Karmelita kolostor előtt

HírKlikk 2022. január 23. 18:30 2022. jan. 23. 18:30

Bizonyítványt állítunk azoknak, akik vizsga helyett egy telefonhívással szereznek jegyet! – ezzel a felhívással szerveztek eseményt a Karmelita kolostor elé az ellenzéki összefogás fiataljai.

Az ifjúsági szervezetek így szerettek volna reagálni a Völner-botrány kulcsfigurájának ügyére. Mint ismert, Schadl György egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak. A Központi Nyomozó Főügyészség a Schadl Györgyék ellen indított büntetőeljárás indoklásában Rogán kabinetfőnökének esetéről azt írta, hogy „ott sem volt a vizsgán, sőt, a nyomozati adatok szerint még az egyetem Neptun-rendszerében is Schadl György intézhette a jelentkezését a vizsgára”.

Mi nem akarunk ilyen országban élni. Mi azért tanulunk, hogy előrejussunk. Nem azért, hogy surranó pályán megelőzzenek a jól bekötöttek. Akik a tankönyv helyett a párttagkönyvet választják. Lehet, hogy a vizsgán csalással átmentetek, de nálunk megbuktatok – szögezték le az ifjúsági szervezetek tagjai, akik a Szent György téren egy bizonyítványt is kiállítottak Orbán Viktor miniszterelnök részére.

Nem sokkal az esemény előtt Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán reagált a történtekre. 

Évekig voltam egyetemi oktató. Rengeteg, egész éjszaka tanuló, remegős térdű, kivörösödött szemű hallgatóval találkoztam. A tisztességesen érvényesülni akaró nagy többséget alázzák meg azok, akik és akik érdekében „odaszólnak”, akik más minőségű embernek hiszik magukat. Az egyetemi vizsgán lehet, hogy átmentek, de az erkölcsin elbuktak – írta Karácsony Gergely.