Kiderülhetnek a Yettel-privatizáció részletei

HírKlikk 2024. október 15. 12:00 2024. okt. 15. 12:00

A másodfokú bíróság is úgy ítélt: ki kell adnia a magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nek a Yettel Magyarországban birtokolt százmilliárdos üzletrésze eladásának adatait a számomra. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs! – írja Facebook-bejegyzésében Tóth Bertalan.

Az MSZP frakcióvezetője emlékeztet: januárban indított közérdekű adatok kiadása érdekében pert a tranzakció miatt, mivel „az Orbán-kormány folyamatosan sunnyogott és titkolózott”. Nem derült ki, miért adta el az állam a részvényeinket, és pontosan miért érte meg neki, vagyis nekünk, adófizetőknek – jegyzi meg – ez az üzlet.

A Fővárosi Törvényszék áprilisban úgy ítélt, meg kell kapnia az adatokat – azonban az állami cég megfellebbezte a döntést. Ennek a pernek a következő lépése a mostani, számára kedvező ítélet. Így a törvény szerint a Fővárosi Ítélőtábla ítéletének kézhezvételétől számított 15 napon belül meg kell kapnia a privatizáció adatait.

„Elvárom, hogy az ítéletben foglaltaknak a Corvinus Zrt. eleget tegyen. Várom az iratokat, 15 napon belül!” – szólított fel az MSZP frakcióvezetője.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom