Kiderült, ki a tulajdonosa a NER-elit köreiben népszerű jachtoknak

HírKlikk 2020. július 11. 16:33 2020. júl. 11. 16:33

Mészáros üzlettársa, Magyarország negyedik leggazdagabb embere, Szíjj László a valódi tulajdonosa a Lady MRD és az Artemy nevű elhíresült adriai jachtoknak, amiket Mészáros Lőrinc is előszeretettel használ – írja az Átlátszó.

Az építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást elnyerő tiszakécskei nagyvállalkozónak Mészárossal is több közös cége van.

2018 nyarán az Átlátszó fotózta le, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

Ugyanez a gép később Mészáros Lőrinc lányát és a ZTE tulajdonosát hozta Ferihegyre és később többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a Lady MRD nevű, máltai bejegyzésű luxusjacht tartózkodott.

A portál azt írja, a NER-elit köreiben népszerű jacht valódi tulajdonosát eddig egy máltai offshore cég rejtette, most viszont egy pénzmosás elleni uniós direktívának köszönhetően, a valódi tulajdonosainak kilétét is nyilvánosságra hozták. Ebből derül ki, hogy a jachtokat üzemeltető L&L Charter Ltd. valódi tulajdonosa Szíjj László.

A máltai cégadatbázisban az L&L Charter Ltd. tulajdonosaként jelölt cég, a PKF Fiduciaries International Ltd. egy másik, tényleges tulajdonost képviselve „birtokol” 1199 részvényt, míg saját jogán egyetlen részvény tulajdonosa.

Szíjj Lászlót 2018 decemberétől szerepeltetik tényleges tulajdonosként ebben a cégben: közvetve (más cégen keresztül) 99,84 százalékban a végső tulajdonosa az L&L Charter Ltd.-nek.

A Szíjj cégének tulajdonában lévő Lady MRD-ot jelenleg eladásra kínálják, 16 millió 900 ezer euróért – tudta meg az Átlátszó a hajó értékesítésén dolgozó ügynöktől.