Kiderült kik lesznek a TISZA párt EP jelöltjei

HírKlikk 2024. április 17. 15:40 2024. ápr. 17. 15:40

Magyar Péter közzétette a TISZA párt pályázat útján kiválasztott civil jelöltjeit az EP-választásra. 538 ember pályázott, Magyar most kilencről posztolt ki bemutatkozó videókat.

Magyar Péter megpályáztatta az EP-képviselőjelölti helyeket, amikre bárki jelentkezhetett. 538 ember pályázott, közülük kilencről (6 nő és 4 férfi) posztolt ki bemutatkozó videókat – írja a 444..

A videók alatt Magyar elmagyarázza, hogyan fog összeállni a konkrét listája: a listavezető érthető okokból ő lesz, a harmadik meg az a Tarr Zoltán református lelkész, aki felszólalt Magyar Parlament előtt tartott tüntetésén, hogy a következő munkanap végén kirúgják az állami állásából.

A most kiposztolt kilenc jelölt sorrendjéről online szavazás dönt, amelynek határideje április 19-én délben zárul. Az EP-lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó női jelölt kerül majd, aztán sorrendben következnek a többiek, szavazatszám szerint, a negyedik helytől a tizenkettedikig.

A jelöltek közül valószínűleg Kulja András sebész szakorvosjelölt a legismertebb arc, aki andras.doktor néven Tiktok-influenszer orvosi-egészségügyi témakörökben. 

Forrás: 444.hu