Kiemelt miniszteri feladattal bízták meg a Zeneakadémia botrányba keveredett kancellárját

HírKlikk 2024. március 29. 08:30 2024. márc. 29. 08:30

Távozik Kotán Attila, a Zeneakadémia botrányba keveredett kancellárja, akit kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízott meg Csák János, kulturális és innovációs miniszter a Neumann János programhoz kapcsolódóan.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) azt is közölte, hogy szintén április elsejétől Dóczi Gergely látja el a Zeneakadémia gazdasági, pénzügyi vezetéséhez kapcsolódó feladatokat.

A hvg.hu emlékeztet: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese, Fekete Gyula beszélt arról, hogy elfogadhatatlannak tartják az egyetem kancellárja, Kotán Attila Bertalan vezetési stílusát, a szervezeti kultúra lerombolását, ami miatt az egyetemet nagy számban hagyják el felkészült szakemberek.

Az Országgyűlés 2023 nyarán szavazta meg Magyarország új innovációs stratégiáját, a Neumann János programot (NJP), amelynek fókuszában az egyetemek, valamint a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll. Az NJP jelentős elvárásokat fogalmaz meg a zöld átállás területén, ezért április elsejétől kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg Kotán Attilát a Kulturális és Innovációs Minisztérium zöld átállással kapcsolatos innovációs projektjeiben – írta a KIM a közleményében.

Forrás: hvg.hu