Kilakoltatja a fideszes városvezetés a tartozását törlesztő férfit és beteg édesanyját

HírKlikk 2020. november 1. 18:20 2020. nov. 1. 18:20

A csepeli önkormányzat nem áll el a kilakoltatástól, pedig ehhez minden lehetősége megvan.

Elemért és ápolásra szoruló édesanyját az önkormányzat döntésének értelmében, kilakoltatják az önkormányzati bérlakásukból. Ennek oka az, hogy korábban felhalmozódott tartozásuk értelmében, a 40 ezer forintos bérlet díjon felül, 65 ezer forintot kellene még fizetniük az önkormányzatnak, azonban Elemér a járvány miatt elvesztette állását, így csak havi 40 ezer forintot tudnak fizetni a városnak – a lakbéren felül.

A Mérce számol be arról, hogy A Város Mindenkié (AVM) csoport hiába tárgyalt Csepel fideszes polgármesterével, valamint az alpolgármesterrel – akikkel mellesleg annak ellenére sikerült egyeztetni, hogy jelenleg Covid-betegek – a kerületvezetés jogi okokra hivatkozva, nem hajlandó elállni egy férfi és idős édesanyja kilakoltatásától. Holott ezt az AVM szerint, valójában minden további nélkül megtehetné.

Vasárnap megérkezett a kerületi vagyonkezelő levele, ami jogszabályokra hivatkozva közli, hogy a kilakoltatási moratórium beállta előtt kevesebb, mint két héttel utcára rakják Elemért és édesanyját.

Ezt úgy teszik meg, hogy az AVM és az Utcajogász felvázolták a kerület vezetésének, hogy a vagyonkezelő hiába a hivatkozott harmadik részletfizetési lehetőség be nem tartására, mint casus belli-re a szerződés felmondásához, amennyiben emberségesen kívánják megoldani a helyzetet – ahogy azt többször hangoztatták – a polgármester hivatkozási alap nélkül elhalaszthatja a kilakoltatást.

Azért is érdekes a helyzet, mert az 1,7 millió forintos tartozásból, már nagyjából 700 ezer forintot törlesztett Elemér, ráadásul mióta elkezdték a tartozás törlesztését, nem volt olyan hónap, mikor újabb hátralék keletkezett volna.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Elemér november másodikától ismét munkába tud állni, így nem csak édesanyja 70 ezer forintos nyugdíjából kell élniük.

Miközben a fideszes önkormányzat a többek között a „nemzeti vagyon védelmére” hivatkozik a család kilakoltatása kapcsán, az AVM szerint, amennyiben az utcára kerülnek, Elemér lakhely híján, csakhamar ismét elveszítheti munkáját.

Így a szervezet szerint, ha valóban fontosnak találnák a nemzeti vagyon védelmét, annak érdekében akkor járnának el megfelelően, ha nem mondanák fel a szerződést, hisz' úgy jóval nagyobb esélye lenne a kerületnek behajtani a fennálló, mintegy egymilliós tartozást.

Forrás: Mérce