Kim Dzsongun szerint a Koreai félszigeten bármikor kitörhet a háború

HírKlikk 2023. december 31. 13:00 2023. dec. 31. 13:00

 „Kész tény, hogy az ellenség vakmerő támadó lépései miatt bármikor kitörhet a háború a Koreai-félszigeten” – mondta Észak-Korea legfelső vezetője, Kim Dzsongun a kommunista párt öt napos értekezletét lezáró beszédében – tudósított a KCNA állami hírszolgáltató. Ha alaposan megnézzük az ellenséges erők konfrontatív katonai akcióit, a „háború” szó valószerűvé vált, már nem elvont fogalom – jelentette ki a diktátor a pártértekezletet lezáró beszédében. Szerinte nincs más választás, mint előrelépni a nukleáris ambíciókban, valamint mélyebb kapcsolatokat kialakítani más, az Egyesült Államokkal szembenálló országokkal.

Az is kiderült, hogy az ország három új kémműhold felbocsátását, katonai drónok építését és nukleáris arzenáljának bővítését is célul tűzte ki 2024-re. A diktátor arra is utasította a hadsereget, hogy bármilyen támadás esetén készüljön fel „Dél-Korea egész területének pacifikálására”, szükség esetén akár atombombával is – írja a 24.hu.

2024-ben sok más ország mellett Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is fontos választások lesznek. A Reuters idéz szakértői véleményeket, amelyek szerint Észak-Korea a novemberi amerikai elnökválasztás körül katonai nyomásgyakorlásra készülhet, illetve tesztelni is próbálhatja majd, mit érhet el provokációival a következő kormányzatnál.

Dél-Koreában áprilisban lesznek parlamenti választások, és ez hatással lehet a konzervatív elnök, Jú Szuk Jol bel- és külpolitikájára – emlékeztetett a nemzetközi hírügynökség. Mint ismert, az elnök Phenjannal szemben továbbra is ellenséges álláspontot képvisel. 

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom