Kínos pillanatokat élt át a jobbikos Szilágyi György a Partizán-vitában

HírKlikk 2021. szeptember 15. 10:57 2021. szept. 15. 10:57

Szilágyi György, a Jobbik és Lukoczki Károly, az MSZP-Párbeszéd jelöltje vett részt az ellenzéki előválasztás aktuális vitáján a Partizánban. A vita egy pontján Gulyás Márton azzal szembesítette a jobbikos képviselőt, hogy korábban Gyurcsány Ferencet hibbant Nérónak nevezte. A műsorvezető megkérdezte, hogy mi változott az elmúlt években.

Szilágyi György – ő az a jobbikos politikus, akinek nem  sokkal korábban még a koncentrációs táborok jutottak eszébe a védettségi igazolványról – azzal próbált védekezni, hogy a hibbant Nérót nem ő, hanem egy korábbi párttársa mondta először, de a lényeg, hogy minden változik, a világ is változik.

Gulyás erre megkérdezte, hogy: „Tehát akkor meg tudja erősíteni, hogy már nem tartja hibbant Nérónak Gyurcsány Ferencet?”

Erre Szilágyi György azt mondta:

„Meg tudom erősíteni jelen pillanatban, igen.”

A hibbant Nérót eredetileg valóban Morvai Krisztina mondta Gyurcsányra, de Szilágyi az ő szavait idézte a Parlamentben 2015. szeptember 4-én, amelyet a 444.hu idézet fel keddi cikkében:

"(...) Gyurcsány Ferencnek a felszólalása engem abszolút felháborított. Gyurcsány Ferenc beszél a morális kérdésekről, a hatalmi törekvések elítéléséről. Az a Gyurcsány Ferenc, akit Morvai Krisztina egész egyszerűen csak hibbant Nérónak nevez, aki úgy járt itt az országban… 

Tehát az a Gyurcsány Ferenc beszél hatalmi törekvések elítéléséről és morális kérdésekről, és veszi a szájára 1956-ot, aki 50 évvel az 1956-os szabadságharc után lövetett Magyarországon magyar emberekre. Ő az, aki itt mer bármiről is beszélni!"

De nem ez volt az egyetlen kínos pillanat, amit a jobbikos jelölt átélt a vita során. Az MSZP-s Lukoczki számonkérte, hogy megszavazták a Fidesz homofób törvényét is.