Kirúgták a gyöngyösi kórház vírusszkeptikus orvosát

HírKlikk 2020. október 20. 09:06 2020. okt. 20. 09:06

Elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét – erősítette meg a 24.hu értesülését maga az érintett. Az ortopéd szakorvos a portálnak elmondta, hogy a kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el – 25 év után – azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes.

Pócs Gyöngyösön jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti. A salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik. Az orvos, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt, szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is elhatárolódott, egy éve az önkormányzati választáson a városvédők színeiben kompenzációs listáról bekerült az egri közgyűlésbe.

Pócs Alfréd többször hangoztatta vírusszkeptikus nézeteit az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként. A lap szerint, a YouTube-ra egy két héttel ezelőtt feltöltött videóban például a maszkviselés ellen érvelt. Egyesülete a nyáron 5G-ellenes tüntetést is szervezett Egerben, azt állítva, hogy az 5G mobiltornyoknak „elképesztő élettani hatásaik” lehetnek.

Forrás: 24.hu