Kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját

HírKlikk 2024. október 10. 19:50 2024. okt. 10. 19:50

Óriási port kavart a napokban az a terv, amely szerint a kevés működőképes HÉV miatt drasztikusan csökkentenék a járatokat a HÉV vonalán. Ennek áldozata a MÁV-HÉV vezérigazgatója.

Csütörtökön ugyanis váratlanul azonnali hatállyal menesztették Nagy Gábort, a HÉV-vonalak üzemeltetését végző állami cég, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, aki 2021 december 1-től töltötte be ezt a pozíciót – tudta meg a hvg.hu. Értesüléseik szerint a váratlan munkáltatói lépésről magas szinten, a MÁV-Volán csoport tulajdonosi jogait gyakorló, Lázár János vezette közlekedési tárcánál döntöttek.

A hvg.hu információi szerint Nagy Gábor kirúgása összefügg a szakmai és politikai körökben botrányt okozó HÉV járatritkítási javaslattal. A sajtóban megjelent elképzelés szerint a kapacitáscsökkenés több esetben 70, de van, ahol 90 százalék feletti zsúfoltságot eredményezne. A terv csúcsidőben a ráckevei H6-os vonalon 18 százalékos, a gödöllői H8-ason 13-23 százalékos, míg a csepeli H7-es vonalon 12 százalékos férőhely-csökkenéssel kalkulál.

Az igazgató távozást megerősítette csütörtök este a MÁV is. Azt írták a portál kérdésérre válaszolva: “A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át.” 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom