Kizárták a Jobbikból Kulcsár Gergelyt, de neki még nem szóltak

HírKlikk 2020. május 23. 18:44 2020. máj. 23. 18:44

Kulcsár Gergelyt a Jobbik országos etikai és fegyelmi bizottsága kizárta a pártból – közölte a Jobbik a Dehir.hu érdeklődésére. A kizárás már március 6-án megtörtént, a Jobbik azonban erről eddig nem adott tájékoztatást.

A Dehir kereste a politikust, aki a Hajdú-Bihar megyei portáltól tudta meg, hogy két és fél hónappal ezelőtt kizárták a Jobbikból.

„Ez most nagy meglepetés számomra. Semmilyen értesítést nem kaptam a párttól a kizárásról, de még arról sem, hogy etikai eljárás folyik ellenem. Korábban erről mindig értesítették az érintettet, és meg is hallgatták – ez így teljesen jogszerűtlen. Nem tudom, hogy sikerült végigvinni, de annyira nem lep meg a Jobbik működését látva” – fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, hogy fellebbez-e a döntés ellen, azt mondta, „nem tudom, van-e értelme, hiszen látszik, hogy a Jobbikban most már minden szabályt semmibe néznek. A 15 éves e-mail fiókomat egyik napról a másikra, mindenféle értesítés nélkül törölték például, így a teljes levelezésem elveszett”.

A Jobbik elnöksége januárban, Jakab Péter elnökké történő megválasztása után szólította fel Kulcsár Gergelyt, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. Mint ismert, Kulcsár Gergely 2011-ben beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti vascipők egyikébe. Emiatt tavaly ősszel visszalépett a debreceni képviselő-jelöltségtől, ugyanakkor a Jobbik megyei listáján befutó helyet kapott, így a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben képviselő lett.

Erről akarta lemondatni a Jobbik elnöksége, de ő erre nem volt hajlandó.

Forrás: dehir.hu