Kocsis Máté neje és a Megafon vezetője öt éve kap fizetést a nem épülő szuperkórház cégétől

HírKlikk 2023. október 9. 14:10 2023. okt. 9. 14:10

Az állami cég eddig 8 milliárdot költött a jelenleg éppen tetszhalott állapotba kerülő dél-budai szuperkórház megvalósítására.

Évek óta fizetést húz a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt.-től, a dél-budai szuperkórház előkészítését végző cégtől Kocsis Máté fideszes frakcióvezető felesége, Kocsisné Márkus Szilvia, illetve Kovács István Gergely, a Megafon Központ vezetője is – írja a 24.hu.

Az utóbbi időben tetszhalottá vált, de már így is 8 milliárd forintot felemésztő kórházépítéshez hozzá sem kezdő, sőt, a tavaly még 30 fős alkalmazotti létszámát is nyolcra csökkentő társaság vezetése mindebből nem sokat érez. Kocsisné kinevezése óta bruttó 34 millió forint fizetést kapott, a megafonos tulajdonos-vezér pedig 2018-as kinevezése óta bruttó 24 millió forintot vett fel a DBC Zrt.-től.

Hat évvel ezelőtt harangozta be Balog Zoltán akkori emberi erőforrás miniszter, hogy az M1-M7-es autópályák bevezető szakasza és a 7-es, balatoni főút közötti – azóta is üresen álló – öt futballpályányi területen egy szupermodern kórházat építenek, 1200 ággyal.

Ugyanakkor csütörtökön az Index műsorában Takács Péter egészségügyi államtitkár elismerte, hogy hat év elteltével egyetlen kapavágás sem történt a területen. A beruházás tetszhalott állapotba kerülhet, ugyanis a kormány egy tollvonással eltörölte azt a tervet, hogy legyen Budapest határában egy új autópályás és egy főúti csomópont, ami nélkül egyre kevésbé látszik, hogy belátható időn belül megépülhet a dél-budai szuperkórház. Ha ugyanis nem lesz megközelíthető a terület, akkor már az építkezés elkezdése sem tűnik logikusnak.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom