Kocsis Máté szerint nagy dolog ma fiatalként jobboldalinak lenni

HírKlikk 2023. november 25. 17:16 2023. nov. 25. 17:16

Ezt csak azok merik csinálni, akik mernek még lázadni - mondta a Fidesz frakcióvezetője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szombati küldöttgyűlésén Budapesten.

Úgy fogalmazott, a valódi forradalom és a valódi lázadás ma a politikai térkép jobboldalán van, míg a baloldalon "a kényelmes konformisták ülnek", akik nem képviselnek értékeket.

Kocsis Máté óriási dolognak nevezte a kereszténység felvállalását is, hozzátéve: nemcsak fizikai, hanem morális, szellemi keresztényüldözés is zajlik a világban. "Egyre kevesebb szövetségest érezhettek magatok körül a világban. Akik még maradtak, azokat meg kell keresni" - hangsúlyozta Kocsis Máté, megjegyezve: Európában a liberálisok egyre durvább eszközöket vetnek be a jobboldal legyőzése érdekében. "A mi értékeinkre rárontottak, nekünk kötelességünk, hogy tegyünk ez ellen itthon is és külföldön is" - húzta alá.

 A politikus rámutatott arra is, hogy a magyar modell nem jogilag, hanem politikailag jelent veszélyt a liberális brüsszeli elit számára. Azért folytatnak "politikai boszorkányüldözést" Magyarország ellen, mert "példát mutatunk másoknak". A támadások hátterében nem az egyes törvények bírálata áll, hanem az, hogy az európai vezetés nem akarja, hogy többen is elkezdjék mondani: nem akarnak háborút, migránsokat és genderpropagandát - magyarázta.

A küldöttekhez fordulva Kocsis Máté azt mondta: a jó ügyért vívott harc belülről ad támogatást az embernek. "Minden, amit gondoltok a világról, az jó. Az a jó oldal" - jelentette ki, hozzátéve: a kereszténydemokrata fiatalok "nem dollárokért dolgoznak", hanem meggyőződésből, s ebben rejlik az erejük is. "Ha a nehézségek leküzdése után abban a hitben térünk nyugovóra, hogy a jó ügyért küzdöttük, akkor mindig a jó ügy fog diadalmaskodni" - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom