Kocsis Máté viselkedni tudó baloldalra vágyik

HírKlikk 2021. február 6. 12:10 2021. feb. 6. 12:10

Nagyon berágott Kocsis Máté az ellenzékre. Mint a Facebookon írta, a „parlament baloldali frakciói nem jelentek meg a hétpárti egyeztetésen, holott ők javasolták”. Szerinte az ellenzéki politikusai nem tudnak viselkedni és veszélyeztetik a magyar emberek egészségét.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője pártja szóhasználatát követve, baloldali ellenzéknek nevezi a kormánypártok politikai ellenfeleit, holott ő is tudja, hogy a Jobbik nem baloldali, és ugyancsak nem „vádolható” baloldalisággal az LMP, vagy a Momentum sem. Más kérdés, hogy a szélsőjobbal kokettáló Fidesztől – a Mi Hazánk kivételével – ma már szinte minden párt balra áll, még azok is, amelyek középen állnak.

„Ehelyett levelet küldtek, amelyben kérik, írjuk le, mit szeretnénk javasolni a tavaszi ülésszak működési rendjével kapcsolatban. Arra majd talán kegyeskednek válaszolni” – írta Kocsi Máté, az atv.hu által idézett posztjában. Kiderült az is, hogy milyen ellenzékre vágyik a Fidesz és személyesen Kocsis Máté. „Viselkedni tudó, legalább a járványhelyzetben felelősségteljesen eljáró, havi másfél-kétmillió forintos fizetésükért néha valami hasznosat is tevő baloldali képviselőket” szeretnének látni, olyanokat, akik „nem tennék az ország házát rendszeresen a verbális erőszak és az obszcenitás helyszínévé”. Szerinte jó lenne, „ha olcsó politikai haszonlesésből – például az oltással kapcsolatban tett valótlan állításokkal – nem veszélyeztetnék a magyar emberek egészségét”.

Kocsis azt sem rejtette véka alá, nincsenek illúziói, ő maga is tudja, hogy mindez teljesen reménytelen.

Forrás: atv.hu