Komolyan figyelmeztették a szurkolók Király Gábort

Nagy András 2019. június 15. 11:54 2019. jún. 15. 11:54

Saját szurkolói hívták fel az ex-kapus figyelmét, mivel járna, ha narancsszínűre cserélné a legendássá vált szürke mackóalsóját.

A kapuból az idény végén kiálló játékos ősztől a kormány csapatába állhat be, egész pontosan Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy a párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson – adta hírül elsőként a 24.hu. A portál cikkére hamar rávetődött a teljes magyar média, sőt alighanem a külföldi sportsajtó egy része is. A felkérés tényét a 24.hu szerint Király környezetében is megerősítették, de úgy tudják, végleges döntés még nem született.

Király a hírre közleményben reagált: „26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm” – jelentette ki. A folytatásban azt írta, „megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon”. Jelezte, minden hiteles információ vele kapcsolatban a hivatalos oldalán érhető el, a hírt lehozó médiumokat pedig arra kérte, ne éljenek vissza a nevével, ne hozzanak le légből kapott információkat róla.

A rajongókat azonban nem igazán sikerült megnyugtatni a kommünikével. Az ex-kapus elkötelezett hívei Király Gábor hivatalos közösségi oldalán osztották meg véleményüket és érzéseiket a kialakult szituációról. A legenyhébbek ezek között, azok a hozzászólások, amelyek szerint ez csak mellébeszélés, nem cáfolat, az ugyanis szimplán annyi lett volna, hogy „nem leszek a Fidesz polgármester-jelöltje”.

 „Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Az ország KIRÁLY GÁBORA ne legyen a Fidesz királygábora!” – írták. „Nagyon bízom Gáborban és remélem nem kockáztatja meg, hogy a személyét tisztelőknek a többsége elforduljon, ha meglátja” – olvasható a kommentek közt. De az igazán komoly figyelmeztetésnek is beillő üzenet a kapuslegenda számára: „ha viszont mégis indul mint fideszes, akkor sajnos a gerincét le kell adnia a szertárban!”