Koronavírusos lett a Vác női kézilabdacsapatának tíz játékosa

HírKlikk 2020. július 1. 04:30 2020. júl. 1. 04:30

Tíz játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE csapatánál.

A klub keddi közleménye szerint, a csapat május 25-én kezdte újra az edzéseket a járvány okozta leállás után, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva, heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

A közlemény alapján, ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek – íz- és szagérzékelés-vesztés –, ezt követően, PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye. A pozitív teszteredményt kapott játékosok szinte teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint, rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti újra a csapat a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses EKG és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg.

„Megpróbáltunk mindent megtenni, illetve azt hittük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vírus nálunk ne üsse fel a fejét" – nyilatkozta Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán. A korábbi válogatott kézilabdázó az ujjbegyes gyorstesztekre, illetve a napi rendszerességű lázmérésre és a folyamatos kézfertőtlenítésre utalt.

Hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget.

„Nem tudom, lehet-e ennél többet tenni, mert minden nap PCR-teszttel nem lehet szűrni a lányokat, és karanténban sem lehet őket tartani. Nem mondhatjuk nekik, hogy költözzenek be, mint egy apácazárdába, és majd jövő májusban jöhetnek ki, amikor vége lesz a bajnokságnak. Sajnos meg kell tanulnunk ezzel együtt élni. Nagyon nehéz, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb" – magyarázta Kirsner.

A váci csapat jövő hétfőn kezdte volna a tényleges felkészülést a szeptember elején rajtoló szezonra. A klubelnök rávilágított, így hátrányuk lesz a többi csapattal szemben.

„Nem tudom, a szeptember ötödikei rajtra készen fogunk-e állni. Most azt mondom, hogy nem. Nem tudom, miként fogjuk elkezdeni a bajnokságot" – mondta Kirsner.

Forrás: MTI