Kósa Lajos egyszerű, mint az ék

Föld S. Péter 2019. október 15. 12:27 2019. okt. 15. 12:27

Irigylésre méltó ember Kósa Lajos. Míg a Fideszben most lázasan keresik a választ a vasárnapi vereségre – hiába nyert a Fidesz országszerte, Budapesten és több nagyvárosban elveszítette hídfőállásait – a párt alelnökének, aki bármilyen témában képes rögtönzött kiselőadást tartani, már van válasza a kérdésre. Kósa szerint Tarlós István azért veszített, mert a 90 ezer Budapesten élő külföldi Karácsony Gergelyre szavazott.

A világ sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Még akkor is így van ez, ha a történelem során mindig voltak olyanok, akik hosszasan elemezték a folyamatokat, teóriákat gyártottak, tudományos kísérletek ezreit végezték, míg végre elmondhatták, hogy megoldást találtak egy problémára.

Pedig, nem kellett volna. Itt van nekünk Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, aki a választás másnapján már kora reggel előállt a magyarázattal. 90 ezer olyan külföldi él Budapesten, akiknek van lakcímkártyájuk tehát szavazhattak. (Plusz, tesszük hozzá, Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, aki feltehetőleg nem Karácsomyra, hanem Orbán Viktor jelöltjére szavazott.) Tehát van a 90 ezer külföldi, akik Kósa szerint egytől egyig elmentek szavazni. Senki nem maradt odahaza, már jó előre beírták a naptárukba, nehogy elmulasszák Tarlós megbuktatását. Kósa Lajosnak szerencséje van, őt nem zavarják sem a tények, sem a számok, még az sem, hogy a budapestieknek csupán a fele szavazott vasárnap. Kósa szerint a külföldiek mind szavaztak, ráadásul kivétel nélkül egy irányba, másként nem is lehetett, így tudták megbuktatni Tarlós István főpolgármestert, hogy helyette a saját emberüket ültessék.

Kósa magyarázatából ugyan sajnálatos módon kifelejtette Soros Györgyöt, akiről minden fideszes tudja, hogy Gyurcsány kottájából játszik, (aki mögött viszont Soros áll), ő mozgatja a szálakat, ő adott az itt él külföldieknek budapesti lakcímkártyát. Van ugyanis Sorosnak egy titkos nyomdagépe Budapesten, azon annyi lakcímkártyát gyártanak, amennyi csak szükséges, hogy romba döntsék az ezeréves magyar álmot, vagyis azt, hogy Orbán Viktor örök időkre uralkodjon a magyarok fölött.

Kósának arra a kérdésre is van magyarázata, hogy a Budapesten élő külföldiek szavazási szándéka miért nem jelent meg a közvélemény-kutatásokban. Amelyek, különösen a kormányhoz közeli intézetek, végig Tarlós előnyét mérték a választás előtt. Kósa szerint a nálunk élő külföldiek angolul beszélnek, a kérdőívek pedig magyarul íródtak, ezért nem lehetett őket megkérdezni, és így történhetett, hogy az ő sötét szándékaik a magyar hatóságok elől rejtve maradtak.

Irigyeljük Kósa Lajost, amiért nem viszi túlzásba a gondolkodást. Egyszerű, mint az ék, nem töpreng, tépelődik, nem hezitál, hogy akkor most így, vagy úgy legyen. Talán ha rá bíznánk a világ bajainak orvoslását, percnyi idő alatt megoldaná a kílmával kapcsolatos problémákat, a háborúskodással is sem bajmolódna sokat, nem is beszélve a pusztító erdőtüzekről.

Talán még nem késő szólni: végzetes hibát követ el a világ, ha nem hallgat Kósa Lajosra.