Kovács Zoltán: tizenhárom kérdésből áll a nemzeti konzultáció

HírKlikk 2020. június 4. 21:35 2020. jún. 4. 21:35

A nemzeti konzultáció kérdőívén tizenhárom kérdés lesz – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön, Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán kiemelte: a koronavírus az európai országok gazdaságaira is komoly hatással van.

Sok terv létezik a hatások kivédésére, Európa jövőbeli gazdasági lépéseire. Ezek közé tartozik Soros György terve is. Az ő elképzelése szerint, az országoknak olyan örök-kötvényeket kellene kibocsátaniuk, amelyek után generációkon keresztül, „gyakorlatilag végtelenségig" fizethetnék egyes országok, illetve azok lakosai a kamatokat. Mindenképpen szeretnék megkérdezni a magyar embereket, hogy mit gondolnak erről az előterjesztésről, erről a tervről, „hiszen mindannyiunk jövőjéről van szó" – mondta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány következtében sok vállalkozás, vállalat került csőd közeli állapotba.

Szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról is, hogy miként lehet fellépni az ellenséges felvásárlási szándékokkal szemben. Hiszen – tette hozzá – tőkeerős külföldi vállalkozások és befektetők magyar vállalkozásokat vásárolhatnak fel.

A konzultációban szó lesz az Európai Bíróság azon határozatáról is, amely szerint, jogellenes a tranzitzónákban ideiglenesen feltartóztatni azokat, akik az Európai Unióba igyekeznek. Megkérdezik a magyarokat arról, hogy továbbra is fenn kell-e tartani a magyar határ szigorú védelmét és őrizetét, mivel nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió biztonságának megőrzéséről is szó van.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a koronavírus-járvány nem mulasztotta el a migráció által jelentett veszélyeket, sőt, azt látni a Balkánról és az útvonalakról érkező hírek alapján, hogy a kettő egymásba is kapcsolódik. Ezzel összefüggésben, szintén szeretnének kérdéseket feltenni.

Az államtitkár azt mondta: mindenkit arra kérnek – ahogy az elmúlt nyolc alkalommal –, most is ossza meg gondolatait, meglátásait, juttassa vissza a kérdőívet. Akinek pedig erre nincs módja, a későbbiekben webes felületen is kitöltheti a kérdőívet – tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk