Kövér „elvtárs”megint elvette a szót a Jobbik frakcióvezetőjétől

HírKlikk 2020. szeptember 21. 16:01 2020. szept. 21. 16:01

A parlament napirend előtti vitájában éles hangon kritizálta Orbán Viktor kormányfőt a Jobbik frakcióvezetője, Jakab Péter. Erre Kövér László házelnök az ellenzéki képviselőbe fojtotta a szót. A fideszes házelnök nem először vonta meg a felszólalás lehetőségét a szabadon választott országgyűlési képviselőktől.

A Jobbik frakcióvezetője, Jakab Péter arra hívta fel Orbán Viktor figyelmét, hogy október 11-ig még eldöntheti: vagy tovább lopja a járvány elleni védekezéshez meglévő euro milliárdokat, vagy érdemi válságkezelésbe kezd, valódi munkahelyvédelmet folytat, rendezi a béreket, és sürgősen javítja az egészségügy helyzetét.

Ha október 10-ig nem lesz érdemi előrelépés, és továbbra is folytatják a rongyrázást közpénzből, akkor a magyar emberek a borsodi időközi önkormányzati választásokon megvonják a kétharmados többséget a Fidesztől. Jakab azt mondta, hogy garantálja: „aki nemet mond a magyarokra, arra a magyarok is nemet mondanak majd!”

Ezek után, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy „miniszterelnök úr, az okos ember mindig tanul a saját korábbi hibáiból, önnek még van visszaút!” Jakab ezek után kicsit gunyorosan beszélt Németh Szilárd és Farkas Flórián szellemi képességeiről.

Mire Kövér László megsértődött, s jelezte, hogy ha Jakab nem hagyja abba a fideszes politikusok sértegetését, akkor a házelnök megvonja tőle a szót. Jakab Péter ezt „értem, Kövér elvtárs” megjegyzéssel nyugtázta, mire a fideszes házelnök azonnal elvette a szót Jakab Pétertől.

Egyébként legutóbb még júliusban, tehát a nyári szünet előtti utolsó ülésen Kövér ugyancsak megakadályozta, hogy a jobbikos képviselő végigmondja hozzászólását. Akkor Jakab Péter, a Jobbik elnöke arra volt kíváncsi, „tényleg Soros-fóbiája van-e” Orbánnak, „nem érzi-e, úgy, hogy ez végtelenül ciki”? „A liberális internacionálé alelnökéből vörös keleti diktátorok kegyeltje lett” – mondta, mire Kövér László házelnök megfeddte a stílusáért. Orbán Viktor úgy válaszolt: „a Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek. Gratulálok”. Majd arról beszélt, Jakab Péter rendkívül faragatlan stílusban fogalmaz meg hazugságokat. Jakab Péter ezután odaszólt neki, hogy „milyen sértődős a miniszterelnök úr”, mire Kövér László megvonta tőle a szót.

A független képviselő, Hadházy Ákos épp ma nyilatkozta, hogy a Fidesz vezérkara az ellenzéki politikusok számára lehetetlenné teszi a parlamenti munkát.