Kövér László azt akarja, hogy az ellenzéknek fájjon

HírKlikk 2019. december 12. 13:49 2019. dec. 12. 13:49

Kövér László az Inforádió Aréna című műsorában beszélt a házszabály – képviselői magatartást szabályozó – szigorításáról.

A házelnök azt mondta, a módosítástól azt várja, hogy „legalább fájjon”, majd elnézést kért az ironikus megfogalmazásért – vette észre a 444.hu. Szerinte egyébként a képviselők nem léptek át olyan határokat az elmúlt hetekben és hónapokban, mint amit egy évvel ezelőtt még megtettek.

Az interjú elején azt a kérdést is megkapta, miért nem fér el egyetlen ellenzéki jelölt sem a Médiatanácsban, amelyet éppen kedden töltött fel a parlament ismét fideszes tagokkal. Erre Kövér számonkérte az ellenzéket, hogy miért kell „háborús hisztériát” kelteni az Országgyűlésben, majd közölte: amíg az ellenzék nem kompromisszumkész más kérdésekben, addig a Fidesz-KDNP is érvényesíteni fogja az akaratát.

Arról is kérdezték, miként kerülnék el, hogy a jövőben a Borkai Zsoltéhoz vagy Lakner Csabáéhoz hasonló ügyekről szóljon a választási kampány. Kövér szerint, ha egy pártban előre megpróbálnák kiszűrni a múltjuk miatt támadható politikusokat, az szétverné a politikai közösséget, úgyhogy mindaddig, amíg „valaki nem bizonyítja az erre való érdemtelenségét”, addig az általuk ismert információk alapján, mindenkinek megelőlegezik a bizalmat.

Szerinte a két ügyben közös, hogy „valójában nem is ismerjük a tényeket magukat, a tények egyfajta szelektált sűrítményét ismerheti a közvélemény, amit elénk tártak, nem hátsó szándékok nélkül, hanem azzal a szándékkal, hogy kárt okozzanak azoknak, akik a közélet porondjára léptek egyik vagy másik oldalon”. Azt mondta, ezt nem feltétlenül pártok csinálják, időnként civilek is „belekontárkodnak”, és van, amikor a média a maga „szenzációhajhász” logikájával teremt olyan helyzeteket, amelyekben a képviselőknek, jelölteknek még módjuk sincs becsületük megvédésére.

Forrás: 444.hu