Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

HírKlikk 2021. április 10. 12:40 2021. ápr. 10. 12:40

A vírus nem válogat jobb- és baloldal között, ezért ebben nem lehet jobb- vagy baloldali politika sem – írják az ellenzéki pártok.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget – írja a hvg.hu

Ma még kevesebben regisztráltak a virológusok és az orvosok szerint, mint amennyire az átoltottsághoz szükség lenne. Továbbá sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra vagy éppen bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben – olvasható a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által aláírt szombati közleményben.

Az ellenzéki pártok ezért azt javasolják a kormánynak, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében, törölje el a regisztrációt. Szerintük elég kellene legyen a taj-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat.

Azt is javasolják, hogy a regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humán erőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot.

Véleményük szerint a regisztráció eltörlésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma, illetve azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.

Forrás: hvg.hu