Kunetz: a kormány propagandával próbálja ellensúlyozni az egészségügyi ellátatlanságot

HírKlikk 2021. augusztus 1. 18:35 2021. aug. 1. 18:35

Az egészségügyi elemző, közösségi oldalán kommentálta az egészségügyi dolgozók nagygyűlését.

„Ha a rendszer leáll, akkor emberek halnak meg, ezt tökéletesen megmutatta a járvány alatti leállás és látni fogjuk annak még egyelőre rejtve maradt hatásait is” – írta a Facebook oldalán, szerinte egy esetleges sztrájkot nagyon nehéz lenne úgy megszervezni, hogy az a lakosság ellátását ne veszélyeztesse.

„A helyzetet még nehezíti, hogy a kormány szolgálatában áll néhány szakszervezeti vezető – Toma Lajos, Cser Ágnes – akik minden ilyen kezdeményezésnek keresztbe fognak feküdni” – tette hozzá Kunetz, de megjegyezte, hogy ettől függetlenül, mégsem tehetetlen a szektor.

„Miközben a kormány megpróbálja Patyomkin falu mögé rejteni az egészségügyi ellátás elégtelenségét, propagandával próbálja ellensúlyozni az ellátatlanságot, aki a szektorban dolgozik, vagy ezzel foglalkozik, pontosan látja a valóságot. Ezt kellene az ott dolgozóknak bemutatni, amit ha egyedül teszel, nyilván kirúgnak, de amennyiben ez tömegesen jelenik meg, az képes megfordítani a helyzetet” – vélekedett Kunetz Zsombor, aki szerint, ha lépnek az egészségügyben dolgozók, akkor mindössze annyi a feladatuk, hogy tájékoztassák a közvéleményt arról, mi a valóság.

Forrás: Facebook