Kunetz: ez nem haditerv, hanem kétségbeesett kapkodás

HírKlikk 2020. szeptember 20. 15:45 2020. szept. 20. 15:45

Öt vidéki kórházat jelöltek ki elsődleges Covid-ellátóként az eddigi 18 helyett – írja Dr.Kunetz Zsombor a közösségi oldalán.

A szeptember 2-i haditerv még arról szólt, hogy az orvosegyetemek klinikái, illetve a megyei kórházak veszik fel ezeket a betegeket. A szombati csatarend pedig, ennek már egészen más változatát adja elő”.

Budapest és Pest megye esetében belép elsődleges ellátóként a János Kórház (ami éppen most telt be a hírek szerint), vidéken viszont teljesen átalakult  a helyzet, ugyanis az eddigi 18 megyei kórház és egyetemi klinika helyett, a kapacitás elsődleges vonalát öt központra csökkentették.

Így maradt három megyei az ötből BAZ, Tolna, Szabolcs, azonban Dél-Alföldre már a Kiskunhalasi kórház, míg egész Észak-Dunántúlra az Ajkai Magyar Imre Kórház vigyáz. 

Az első nagyobb hullám levonultával, az Ajkai Kórházban a dolgozóknak megígérték, hogy többet nem kell első vonalban helytállniuk, ők már megcselekedték. Így ők most eléggé átverve érzik magukat, míg a rendelkezésnek az értelmét sem látják, sokan már most azon gondolkodnak, hogy mielőtt kényszerítik őket, felállnak.

Mert ez nem haditerv, hanem kétségbeesett kapkodás, a szombati napfényben  – írja Kunetz.