Kunhalmi: van-e vészhelyzeti forgatókönyve az iskolák fenntartójának?

HírKlikk 2020. március 7. 15:30 2020. márc. 7. 15:30

A Klebelsberg Központ és elnöke, Hajnal Gabriella készíttetett-e vészhelyzeti forgatókönyvet az iskolák részére a koronavírussal kapcsolatban? – teszi fel a kérdést szombati közleményében Kunhalmi Ágnes, a parlament kulturális bizottságának MSZP-s alelnöke.

 A csak kérdéseket tartalmazó közleményben az ellenzéki politikus egyebek mellett azt is firtatja, hogy a központ kialakított-e olyan közvetlen, gyors reagálásra is alkalmas kapcsolattartási protokollt, amely azonnali intézkedések közvetítésére alkalmas; megkérdezi azt is, kik vannak annak a válságstábnak a tagjai között, amelyet a koronavírus-fenyegetettség miatt feltehetőleg felállítottak a Klebelsberg Központban.

Kérdései között szerepel, hogy készült-e olyan tájékoztatási protokoll, feladatlista, amelyet felhasználva, a tankerületek vezetői az iskolák tájékoztatását és visszaellenőrzését az aktuális fertőzöttségi helyzetnek megfelelően elvégezhetik, akár az eltérő megyei vírushelyzetnek megfelelően is, továbbá a Klebelsberg Központ költségvetése alkalmas-e arra, hogy az iskolák a szükséges és elengedhetetlen tisztálkodó és fertőtlenítőszereket folyamatosan megvásárolják, s azokat rendszeresen használják is.

Forrás: MTI/Hírklikk